+40 722 508 870
Pentru a te bucura cat mai mult de florile sau plantele, te rugam sa ai in vedere cateva recomandari:
Inainte de a introduce buchetul de flori in apa, taie 1-2 cm din tulpinile florilor si clateste bine vasul folosit. Inlocuieste apa, taie 1-2 cm din tulpinile florilor si clateste bine vasul o data la 2-3 zile. In cazul aranjamentelor de flori realizate in burete floral, adauga putina apa in fiecare zi pentru a evita uscarea buretelui floral;
Uda plantele si aranjamentele de plante periodic, astfel incat solul sa fie mereu umed. Unele aranjamentele cu plante si unele terarii pot fi realizate in vase ce nu permit drenarea apei in exces. Uscarea solului sau udarea excesiva a acestuia, duc la deteriorarea plantelor. Foloseste un fertilizator atunci cand uzi plantele. Dilutia ingrasamantului se va face urmand instructiunile de pe eticheta acestuia;
Aranjamentele cu plante si terariile pot contine muschi verde natural. Muschiul verde natural este conservat si nu are nevoie de apa. Evita pe cat posibil udarea acestuia atunci cand adaugi apa plantelor.
Terariile sunt aranjamentele cu plante realizate in recipiente de sticla inchise sau cu capac. Terariile nu au nevoie de o udare periodica, ci de o reglare a umiditatii din interiorul vasului. Daca pe peretii vasului se observa un condens excesiv, lasa aranjamentul descoperit pentru a permite evaporarea excesului de apa. Daca solul pare uscat, adauga putina apa plantei.
Pastreaza florile, aranjamentele florale, plantele, terariile sau aranjamentele cu plante ferite de razele directe ale soarelui si departe de sursele directe de caldura sau aer conditionat. Temperatura medie, recomandata, de pastrare a florilor este de 16-18 grade C. Temperatura medie, recomandata, de pastrare a plantelor este de 18-20 grade C.
Aceste produse pot contine burete floral, pamant, flori la fir, plante verzi, plante cu flori, plante cu fructe, plante cu legume, fructe, legume sau alte elemente de decor. Acestea nu sunt destinate consumului uman.
Plantele de interior, la ghiveci au nevoie de o perioada de acomodare de circa doua saptamani, dupa care este necesara replantarea.
Plantele sunt livrate in ghivece dintr-un material plastic foarte usor, numite “ghivece de transport”; acestea contin un pamant afanat si sarac in substante nutritive care ii ajung plantei doar pentru cateva saptamani; nu este indicata pastrarea pentru o perioada lunga in aceste ghivece.Noul ghiveci nu trebuie sa fie mult mai mare; acesta se alege in functie de dimensiunile plantei si ale radacinii. Pamantul pentru flori trebuie adaptat din punct de vedere al substantelor nutritive pentru diferite specii de plante. a replantare, se taie putin radacinile plantei si se inlatura mai ales partile vatamate, daca este cazul. Pentru asigurarea drenajului apei, pe fundul noului ghiveci se aseaza un strat de pietris sau nisip, peste acestea un strat de 3-4 cm de pamant nou, se aseaza planta in ghiveci, se completeaza cu pamant, in jurul radacinii se preseaza putin pentru un mai bun contact cu pamantul, dupa care se uda.
Planta trebuie asezata intr-un loc cat mai luminos.
Periodic se face fertilizarea cu substante lichide diluate in apa sau cu bastonase ori granule; concentratia este specificata pe ambalajul acestora, perioada dintre fertilizari variind de la o specie la alta. La orice semn de boala trebuie sa apelati la o fitofarmacie.
Apa folosita pentru udarea plantelor trebuie sa fie decantata, iar cantitatea acesteia trebuie sa fie suficienta doar pentru umezirea pamantului; o cantitate excesiva de apa este daunatoare.
Temperaturile ideale pentru majoritatea plantelor sunt cele cuprinse intre 18-24 grade C. Pentru a supravietui in interiorul locuintei, plantele au nevoie de aceleasi conditii precum oamenii: evitarea zonelor friguroase, a curentilor de aer, a zonelor din apropierea surselor de caldura. Apa folosita la udare nu trebuie luata direct de la robinet, ci lasata intr-o sticla 1-2 zile pâna când ajunge la temperatura camerei. Este indicat ca fiecare ghiveci sa aiba o farfurie dedesubt, pentru a depozita excesul de apa. in acest fel planta nu va suferi din cauza unei cantitati prea mari sau prea mici de apa. in nicio situatie pamântul nu trebuie sa musteasca de apa. Curata frecvent plantele de praf si mizerie pentru a le oferi un aspect mai stralucitor si mai sanatos. Le poti sterge cu o cârpa sau le poti stropi cu apa calduta. Aerul curat face bine oricui, deci si plantelor. Evita sa fumezi, sa gatesti mult sau sa tii ferestrele inchise in incaperile cu plante. Aeriseste cel putin o data pe zi.
Tara de origine a florilor si plantelor este - România și Olanda.